Skip to content
Mandragora_Logo_4

KARÁCSONYI MENÜ ELŐRENDELÉS

Az ünnepekkor különleges karácsonyi ételek vagy tradicionális családi receptek alapján készülő fogások kerülnek az asztalra, ami – valljuk csak be -, nagy feladatot ró a háziasszonyokra, elég, ha a karácsonyi bevásárlásra, a főzésre, a tálalásra gondolunk. Készülődj idén te is a családoddal meghitt hangulatban Karácsonyra, az ételeket ismét elkészítjük helyetted!

 

Előrendelési határidő: december 21.
Átvétel dátuma: december 23.
Átvétel helyszíne: Étteremben vagy Budapest XI. kerületében, Budaörsön kiszállítva

Rendelés telefonon, emailben és ezen az oldalon is leadható!

+36205328993 vagy +3612022165
rendeles@mandragorabudapest.hu

Javasoljuk, hogy minél hamarabb rendeld meg csomagod, mert korlátozott számban tudjuk készíteni!

 

KARÁCSONYI ÉTELEK:

  • Ponty halászlé, gyufatészta (0,5l, 12 dkg pontyfilével)

A halászlevünkön sokáig kísérleteztünk, míg végül kialakult a saját stílusunk. Nagyon tiszta és koncentrált ízű léhez adagonként több mint 40dkg halat használunk fel. Prémium minőségű, hazai tenyésztésű Akasztói Szikipontyból készül. Húsa alacsony zsírtartalmú, nagyon tiszta ízű.

  • Hízott kacsamáj paté (~15 dkg)

Éttermünk egyik signature fogása, ami nélkül nem készülhet étlap. Ez nem más mint a selymesen lágy, csodálatosan krémes kacsamáj pástétom. Kis üvegekbe csomagoljuk, hogy hosszan friss maradjon.

  • Malackocsonya (1 fő)

A KOCSONYA, mióta csak először készült, téli étel. Az előre túró orrú, s ezáltal aztán pozitív jelentéstartalommal felruházott disznóból készült kocsonya a szilveszter, és akadt, ahol az éjféli miséről hazatérve is fogyasztották a karácsonyra készített ízletes kocsonyát. A néphagyomány szerint a lányok pedig, mint mindig, még a kocsonya csontnak is nagy jelentőséget tulajdonítottak, s úgy vélték sokfelé, hogy az udvarra zimankós téli estén kitett kocsonyacsontot ha a kutya reggelre elviszi, akkor bizony erősen kilátásban van a lakodalom az új esztendőben.

  • Töltött káposzta mangalicából (1 fő)

A savanyú káposztát jól bevált helyről, Kárpáti Renáta vecsési őstermelőtől vásároljuk. A mangalicát, pedig Kovács Tamás válogatja nekünk, aki sokáig a Szomor Farm húsüzemének vezetője volt és jól ismeri a hazai mangalica tenyésztőket. Klasszikus recept szerint készül, családunk kedvence!

  • Egészben sült pecsenyekacsa, jus (3-4 főnek)

Amennyiben szeretnéd elkápráztatni családod nem hiányozhat a karácsonyi asztalról Sipos András séfünk csodálatos sült kacsája. Az ételt úgy készítettük elő, hogy már csak a befejező mozzanatokat kelljen elvégezni otthon, amelyet pontos instrukciókkal teszünk bombabiztossá. Így garantáljuk, hogy fantasztikus, frissen sült étel élményében lesz részed. A nyers kacsa súlya ~2,9 kg.

  • Hízott kacsamájjal-aszalt szilvával töltött pulya bacon fonatban (~80 dkg, 3-4 főnek)

Családi receptünket egy kicsit felturbózta Sipos András séfünk. A pulykasültünk klasszikus fonással készült baconbe van tekerve, így garantáltan szaftos marad. Otthon már csak a sütőbe kell betenni és csodálatos eredmény vár.

  • Konfitált pecsenye kacsacomb (1 db, ~350g)

Nagymamáink recpetje szerint bő zsírban, alacsony hőfokon készül hosszú időn keresztül. A végeredmény egy szaftos és hihetetlenül omlós kacsacomb.

  • Szarvasragu erdei gombákkal (1 fő, ~20 dkg)

Vadpörköltünket erdei gombákkal tettünk igazán gazdaggá

Köretek:

  • Lilahagymás burgonyasaláta (~1,2 kg, 3-4 főnek)
  • Párolt lilakáposzta (~80 dkg, 3-4 főnek)
  • Szarvasgombás burgonyapüré (~1 kg, 3-4 főnek)
  • Sütőtökös rizottó, gránátalma, parmezán (~0,5 kg, 2 főnek)

KARÁCSONYI DESSZERTEK:

  • Aranygaluska, vanília sodó (2 főnek)
  • Csokoládés babka (50 dkg)
  • Zserbó (50 dkg)
 
ÜNNEPI ITALKÍNÁLAT:
PEZSGŐ, HABZÓBOR 
Ca’Del Bosco Cuvée Prestige Franciacorta DOCG 45th Edition Extra BrutFranciacorta22000 Ft
Champagne Mandois Blanc de Noir 2015 Champagne25000 Ft
Paul Bara Grand Rosé de Bouzy Champagne26000 Ft
FEHÉRBOR 
Gizella Pince Cuvée 2024 Tokaj7500 Ft
Jakab Kéknyelű 2023 Badacsony Organikus9500 Ft
SILLER 
Heimann & Fiai Piros Siller 2024 Szekszárd8500 Ft
VÖRÖSBOR 
Eszterbauer Grand Cuvée 2017 Szekszárd16900 Ft
St. Andrea Agapé 2016 Eger25900 Ft
DESSZERTBOR 
Béres Pince Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2017 Tokaj21900 Ft
Béres Pince Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2011 Tokaj12900 Ft

RENDELÉS és ÁTVÉTEL

  1. Rendelés leadása telefonon, emailen, honlapon december 20. 12:00-ig
  2. Átvétel helyének megadása: Mandragóra étterem vagy Kiszállítás
  3. Átvételi időablak kiválasztása