Skip to content
Mandragora_Logo_4

KARÁCSONYI MENÜ ELŐRENDELÉS

Az ünnepekkor különleges karácsonyi ételek vagy tradicionális családi receptek alapján készülő fogások kerülnek az asztalra, ami – valljuk csak be -, nagy feladatot ró a háziasszonyokra, elég, ha a karácsonyi bevásárlásra, a főzésre, a tálalásra gondolunk. Készülődj idén te is a családoddal meghitt hangulatban Karácsonyra, az ételeket ismét elkészítjük helyetted!

 

Előrendelési határidő: december 20.
Átvétel dátuma: december 23.
Átvétel helyszíne: Étteremben vagy Budapest XI. kerületében, Budaörsön kiszállítva

Rendelés telefonon, emailben és ezen az oldalon is leadható!

+36205328993 vagy +3612022165
rendeles@mandragorabudapest.hu

Javasoljuk, hogy minél hamarabb rendeld meg csomagod, mert korlátozott számban tudjuk készíteni!

 

SIPOS ANDRÁS SÉFÜNK FOGÁSAI:

  • Ponty halászlé, gyufatészta (0,5l, 12 dkg pontyfilével)

A halászlevünkön sokáig kísérleteztünk, míg végül kialakult a saját stílusunk. Nagyon tiszta és koncentrált ízű léhez adagonként több mint 40dkg halat használunk fel. Prémium minőségű, hazai tenyésztésű Akasztói Szikipontyból készül. Húsa alacsony zsírtartalmú, nagyon tiszta ízű.

  • Kacsamáj paté (~15 dkg)

Éttermünk egyik signature fogása, ami nélkül nem készülhet étlap. Ez nem más mint a selymesen lágy, csodálatosan krémes kacsamáj pástétom. Kis üvegekbe csomagoljuk, hogy hosszan friss maradjon.

  • Malackocsonya

A KOCSONYA, mióta csak először készült, téli étel. Az előre túró orrú, s ezáltal aztán pozitív jelentéstartalommal felruházott disznóból készült kocsonya a szilveszter, és akadt, ahol az éjféli miséről hazatérve is fogyasztották a karácsonyra készített ízletes kocsonyát. A néphagyomány szerint a lányok pedig, mint mindig, még a kocsonya csontnak is nagy jelentőséget tulajdonítottak, s úgy vélték sokfelé, hogy az udvarra zimankós téli estén kitett kocsonyacsontot ha a kutya reggelre elviszi, akkor bizony erősen kilátásban van a lakodalom az új esztendőben.

  • Töltött káposzta mangalicából

A savanyú káposztát jól bevált helyről, Kárpáti Renáta vecsési őstermelőtől vásároljuk. A mangalicát, pedig Kovács Tamás válogatja nekünk, aki sokáig a Szomor Farm húsüzemének vezetője volt és jól ismeri a hazai mangalica tenyésztőket. Klasszikus recept szerint készül, családunk kedvence!

  • Egészben sült pecsenyekacsa, jus (3-4 főnek)

Amennyiben szeretnéd elkápráztatni családod nem hiányozhat a karácsonyi asztalról Sipos András séfünk csodálatos sült kacsája. Az ételt úgy készítettük elő, hogy már csak a befejező mozzanatokat kelljen elvégezni otthon, amelyet pontos instrukciókkal teszünk bombabiztossá. Így garantáljuk, hogy fantasztikus, frissen sült étel élményében lesz részed. A nyers kacsa súlya 2,9-3,2 kg.

  • Kacsamájjal-aszalt szilvával töltött pulya bacon fonatban (~80 dkg, 3-4 főnek)

Családi receptünket egy kicsit felturbózta Sipos András séfünk. A pulykasültünk klasszikus fonással készült baconbe van tekerve, így garantáltan szaftos marad. Otthon már csak a sütőbe kell betenni és csodálatos eredmény vár.

Köretek:

  • Lilahagymás burgonyasaláta (~1,2 kg, 3-4 főnek)
  • Párolt lilakáposzta (~80 dkg, 3-4 főnek)
  • Héjában sült burgonya, rozmaring (~1,2 kg, 3-4 főnek)
  • Marokkói édesburgonya saláta, csicseriborsó, gránátalma (~1 kg, 3-4 főnek)

CZOMPA FANNY CUKRÁSZUNK KARÁCSONYI DESSZERTJEI:

  • Aranygaluska, vanília sodó (2 főnek)
  • Mákos guba, vanília sodó (2 főnek)
  • Zserbó (50dkg)
 
ÜNNEPI ITALKÍNÁLAT:
PEZSGŐ, HABZÓBOR
Ca’Del Bosco Cuvée Prestige Franciacorta DOCG 45th Edition Extra BrutFranciacorta 22000 Ft
Champagne Mandois Blanc de Noir 2015 Champagne 25000 Ft
Paul Bara Grand Rosé de Bouzy Champagne 26000 Ft
FEHÉRBOR
Gizella Pince Cuvée 2022 Tokaj 7500 Ft
Somlói Apátsági Pince Juhfark 2021 Somló Organikus 9500 Ft
Henri Bourgeois Sancerre blanc Les Baronnes 2021 Loire Organikus 13000 Ft
VÖRÖSBOR
Eszterbauer Grand Cuvée 2017 Szekszárd 19900 Ft
St. Andrea Agapé 2016 Eger 29900 Ft
DESSZERTBOR
Béres Pince Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2016 Tokaj 21900 Ft
Béres Pince Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2011 Tokaj 12900 Ft

RENDELÉS és ÁTVÉTEL

  1. Rendelés leadása telefonon, emailen, honlapon december 20. 12:00-ig
  2. Átvétel helyének megadása: Mandragóra étterem vagy Kiszállítás
  3. Átvételi időablak kiválasztása