KARÁCSONYI MENÜ ELŐRENDELÉS
Az ünnepekkor különleges karácsonyi ételek vagy tradicionális családi receptek alapján készülő fogások kerülnek az asztalra, ami – valljuk csak be -, nagy feladatot ró a háziasszonyokra, elég, ha a karácsonyi bevásárlásra, a főzésre, a tálalásra gondolunk. Készülődj idén te is a családoddal meghitt hangulatban Karácsonyra, az ételeket ismét elkészítjük helyetted!
Előrendelési határidő: december 20.
Átvétel dátuma: december 23.
Átvétel helyszíne: Étteremben vagy Budapest XI. kerületében, Budaörsön kiszállítva
Rendelés telefonon, emailben és ezen az oldalon is leadható!
+36205328993 vagy +3612022165
rendeles@mandragorabudapest.hu
Javasoljuk, hogy minél hamarabb rendeld meg csomagod, mert korlátozott számban tudjuk készíteni!

SIPOS ANDRÁS SÉFÜNK FOGÁSAI:
- Ponty halászlé, gyufatészta (0,5l, 12 dkg pontyfilével)
A halászlevet Bajai stílusban készítjük és egy adag leveshez több, mint 40dkg halat használunk fel. Prémium minőségű, hazai tenyésztésű pontyból készül. Húsa alacsony zsírtartalmú, nagyon tiszta ízű.
- Kacsamáj paté (~15 dkg), briós
Éttermünk egyik signature fogása, ami nélkül nem készülhet étlap a selymesen lágy, csodálatosan krémes kacsamáj paté. Kis üvegekbe csomagoljuk és házi francia brióssal kínáljuk.
- Malackocsonya
A KOCSONYA, mióta csak először készült, téli étel. Az előre túró orrú, s ezáltal aztán pozitív jelentéstartalommal felruházott disznóból készült kocsonya a szilveszter, és akadt, ahol az éjféli miséről hazatérve is fogyasztották a karácsonyra készített ízletes kocsonyát. A néphagyomány szerint a lányok pedig, mint mindig, még a kocsonya csontnak is nagy jelentőséget tulajdonítottak, s úgy vélték sokfelé, hogy az udvarra zimankós téli estén kitett kocsonyacsontot ha a kutya reggelre elviszi, akkor bizony erősen kilátásban van a lakodalom az új esztendőben.
- Töltött káposzta mangalicából
A savanyú káposztát jól bevált helyről, Kárpáti Renáta vecsési őstermelőtől vásároljuk. A mangalicát, pedig Kovács Tamás válogatja nekünk, aki sokáig a Szomor Farm húsüzemének vezetője volt és jól ismeri a hazai mangalica tenyésztőket. Klasszikus recept szerint készül, családunk kedvence!
- Egészben sült pecsenyekacsa, jus (3-4 főnek)
Amennyiben szeretnéd elkápráztatni családod nem hiányozhat a karácsonyi asztalról Sipos András séfünk csodálatos sült kacsája. Az ételt úgy készítettük elő, hogy már csak a befejező mozzanatokat kelljen elvégezni otthon, amelyet pontos instrukciókkal teszünk bombabiztossá. Így garantáljuk, hogy fantasztikus, frissen sült étel élményében lesz részed. A nyers kacsa súlya 2,5-2,8 kg.
- Kacsamájjal-aszalt szilvával töltött pulya bacon fonatban (~70 dkg, 3-4 főnek)
Családi receptünket egy kicsit felturbózta Sipos András séfünk. A pulykasültünk klasszikus fonással készült baconbe van tekerve, így garantáltan szaftos marad. Otthon már csak a sütőbe kell betenni és csodálatos eredmény vár.
Köretek:
- Lilahagymás burgonyasaláta (~70 dkg, 3-4 főnek)
- Párolt lilakáposzta (~40 dkg, 3-4 főnek)
- Héjában sült burgonya, rozmaring (~60 dkg, 3-4 főnek)
- Marokkói édesburgonya saláta, csicseriborsó, gránátalma (~60 dkg, 3-4 főnek)
KARÁCSONYI DESSZERT:
- Csokoládétorta – brownie, fehércsokoládé mousse (8 szelet)
- Zserbó (50dkg)
- Csokoládészalámi magokkal (~50dkg)


PEZSGŐ, HABZÓBOR | |
Azienda Fidora Prosecco Spumante Extra Dry DOC Prosecco | 7900 Ft |
Wassmann Petnat 2020 Villány Biodinamikus | 7900 Ft |
Champagne Mandois Blanc de Noir 2015 Champagne | 21900 Ft |
Paul Bara Grand Rosé de Bouzy Champagne | 23900 Ft |
FEHÉRBOR | |
Gizella Pince Furmint/Hárslevelű 2021 Tokaj | 6900 Ft |
Somlói Apátsági Pince Juhfark 2020 Somló Organikus | 8900 Ft |
Henri Bourgeois Sancerre blanc Les Baronnes 2021 Loire Organikus | 11900 Ft |
VÖRÖSBOR | |
Eszterbauer Grand Cuvée 2017 Szekszárd | 19900 Ft |
Pannonhalmi Apátság Infusio 2020 Pannonhalma Pannonhalma | 17900 Ft |
St. Andrea Agapé 2016 Eger | 29900 Ft |
DESSZERTBOR | |
Béres Pince Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2016 Tokaj | 21900 Ft |
Béres Pince Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2011 Tokaj | 12900 Ft |
RENDELÉS és ÁTVÉTEL
- Rendelés leadása telefonon, emailen, honlapon december 20. 12:00-ig
- Átvétel helyének megadása: Mandragóra étterem vagy Kiszállítás
- Átvételi időablak kiválasztása