Skip to content
Mandragora_Logo_rajz

KARÁCSONYI MENÜ ELŐRENDELÉS

Az ünnepekkor különleges karácsonyi ételek vagy tradicionális családi receptek alapján készülő fogások kerülnek az asztalra, ami – valljuk csak be -, nagy feladatot ró a háziasszonyokra, elég, ha a karácsonyi bevásárlásra, a főzésre, a tálalásra gondolunk. Készülődj idén te is a családoddal meghitt hangulatban Karácsonyra, az ételeket ismét elkészítjük helyetted!

 

Előrendelési határidő: december 20.
Átvétel dátuma: december 23.
Átvétel helyszíne: Étteremben vagy Budapest XI. kerületében, Budaörsön kiszállítva

Rendelés telefonon, emailben és ezen az oldalon is leadható!

+36205328993 vagy +3612022165
rendeles@mandragorabudapest.hu

Javasoljuk, hogy minél hamarabb rendeld meg csomagod, mert korlátozott számban tudjuk készíteni!

 

SIPOS ANDRÁS SÉFÜNK FOGÁSAI:

  • Akasztói szikiponty halászlé (0,5l, 20 dkg pontyfilével)

A halászlevet Bajai stílusban készítjük és egy adag leveshez több, mint 35dkg halat használunk fel. Akasztói szikipontyból készül, amely aranyszalagos díjjal is büszkélkedhet és a szilvásváradi pisztráng után a második halunk, amely megkapta az európai eredetvédelmet. Húsa alacsony zsírtartalmú, nagyon tiszta ízű. Bővebben itt olvashatsz róla:

https://forbes.hu/uzlet/harom-magyar-gazda-akiktol-a-topettermek-vasarolnak-aranyszalag-kelemeri-farm-akasztoi-szikiponty-brunner-meheszet/

  • Kacsamáj paté (~15 dkg), briós

Éttermünk egyik signature fogása, ami nélkül nem készülhet étlap a selymesen lágy, csodálatosan krémes kacsamáj paté. Kis üvegekbe csomagoljuk és házi francia brióssal kínáljuk.

  • Malackocsonya

A KOCSONYA, mióta csak először készült, téli étel. Az előre túró orrú, s ezáltal aztán pozitív jelentéstartalommal felruházott disznóból készült kocsonya a szilveszter, és akadt, ahol az éjféli miséről hazatérve is fogyasztották a karácsonyra készített ízletes kocsonyát. A néphagyomány szerint a lányok pedig, mint mindig, még a kocsonya csontnak is nagy jelentőséget tulajdonítottak, s úgy vélték sokfelé, hogy az udvarra zimankós téli estén kitett kocsonyacsontot ha a kutya reggelre elviszi, akkor bizony erősen kilátásban van a lakodalom az új esztendőben.

  • Töltött káposzta mangalicából

A savanyú káposztát jól bevált helyről, Kárpáti Renáta vecsési őstermelőtől vásároljuk. A mangalicát, pedig Kovács Tamás válogatja nekünk, aki sokáig a Szomor Farm húsüzemének vezetője volt és jól ismeri a hazai mangalica tenyésztőket. Klasszikus recept szerint készül, családunk kedvence!

  • Egészben sült pecsenyekacsa, jus (2-3 főnek)

Amennyiben szeretnéd elkápráztatni családod nem hiányozhat a karácsonyi asztalról Sipos András séfünk csodálatos sült kacsája. Az ételt úgy készítettük elő, hogy már csak a befejező mozzanatokat kelljen elvégezni otthon, amelyet pontos instrukciókkal teszünk bombabiztossá. Így garantáljuk, hogy fantasztikus, frissen sült étel élményében lesz részed. A nyers kacsa súlya 1,9-2,1 kg.

  • Kacsamájjal – aszalt szilvával töltött pulyaksült bacon fonatban (~55 dkg, 2-3 főnek)

Családi receptünket egy kicsit felturbózta Sipos András séfünk. A pulykasültünk klasszikus fonással készült baconbe van tekerve, így garantáltan szaftos marad. Otthon már csak a sütőbe kell betenni és csodálatos eredmény vár.

Köretek:

  • Lilahagymás burgonyasaláta (~60 dkg, 2-3 főnek)
  • Párolt lilakáposzta (~30 dkg, 2-3 főnek)
  • Héjában sült burgonya, rozmaring (~50 dkg, 2-3 főnek)
  • Burgonyapüré (~50 dkg, 2-3 főnek)

     

KARÁCSONYI DESSZERT:

 
  • Gyümölcskenyér (50dkg)
  • Flódni (50dkg)
  • Zserbó (50dkg)
  • Gesztenye – szilva pohárkrém, kesudió (1 fő)
 
ÜNNEPI ITALKÍNÁLAT:

PEZSGŐ, HABZÓBOR

 
Azienda Fidora Prosecco Spumante Extra Dry DOC  Prosecco4900 Ft
Wassmann Petnat 2020 Villány Biodinamikus5500 Ft
Kreinbacher Prestige Brut NV  Somló6500 Ft
Charles Heidsieck  Brut Réserve NV Champagne22500 Ft
Drappier Cuvée Charles de Gaulle NV Champagne Organikus19500 Ft
Billecart Salmon Blanc de Blancs NV Champagne26900 Ft

FEHÉRBOR

 
St. Andrea Boldogságos Grand Superior 2020 Eger4500 Ft
Gizella Pince Barát Hárslevelű 2019 Tokaj4500 Ft
Somlói Apátsági Pince Juhfark 2019 Somló Organikus5500 Ft

VÖRÖSBOR

 
Bott Frigyes Super Granum Red 2016 Felvidék Biodinamikus8500 Ft
Szeleshát Nomád 2017 Szekszárd6500 Ft
St. Andrea Merengő 2017 Eger8900 Ft

DESSZERTBOR

 
Bott Pince Édes Szamorodni 2017 Tokaj6500 Ft
Béres – Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2011 Tokaj9000 Ft

RENDELÉS és ÁTVÉTEL

  1. Rendelés leadása telefonon, emailen, honlapon december 20. 12:00-ig
  2. Átvétel helyének megadása: Mandragóra étterem vagy Kiszállítás
  3. Átvételi időablak kiválasztása