Skip to content

Karácsonyi ÉTELEINK otthonodban

Már előrendelhetőek karácsonyi ételeink!

Rendelés telefonon, emailben és itt az oldalon is leadható december 20-ig.

+36205328993 vagy +3612022165
rendeles@mandragorabudapest.hu

A megrendelt ételeiteket december 23-án tudjátok átvenni 11-19 óra között az étteremben, illetve 23-án előre egyeztetett időpontban Budaörsön is.

Javasoljuk, hogy minél hamarabb rendeld meg ételed, mert korlátozott számban tudjuk készíteni!

 

Karácsonyi hagyományok

Az ünnep fénypontja mindenütt a karácsonyi lakoma. A falusi ház legjobban tisztelt bútordarabja mindig is az asztal volt. Megteríteni csak ünnepeken szokták. Karácsonykor piros terítő került az asztalra, a piros az öröm színe. Az asztal alá szalmát helyeztek el, a betlehemi jászolra emlékezve és emlékeztetve. Karácsony nem múlhat el hal, halászlé nélkül. Elmaradhatatlan az egészben sült pulyka, kacsa, akár gesztenyével töltve, vagy csak egyszerűen sütve. Sokan ilyenkorra időzítik a disznóvágást, így aztán töltött káposzta, kocsonya is kerül az asztalra. A diós és mákos bejglivel már csak a szemünket kenegetjük, mert csak az kívánja.

Ételeink

Sipos András séfünk fogásai:

 • Akasztói szikiponty halászlé (20 dkg pontyfilével)

A halászlevet Bajai stílusban készítjük és egy adag leveshez több, mint 35dkg halat használunk fel. Akasztói szikipontyból készül, amely aranyszalagos díjjal is büszkélkedhet és a szilvásváradi pisztráng után a második halunk, amely megkapta az európai eredetvédelmet. Húsa alacsony zsírtartalmú, nagyon tiszta ízű. Bővebben itt olvashatsz róla:

https://forbes.hu/uzlet/harom-magyar-gazda-akiktol-a-topettermek-vasarolnak-aranyszalag-kelemeri-farm-akasztoi-szikiponty-brunner-meheszet/

 • Malackocsonya, wasabi

A KOCSONYA, mióta csak először készült, téli étel. Az előre túró orrú, s ezáltal aztán pozitív jelentéstartalommal felruházott disznóból készült kocsonya a szilveszter, és akadt, ahol az éjféli miséről hazatérve is fogyasztották a karácsonyra készített ízletes kocsonyát. A néphagyomány szerint a lányok pedig, mint mindig, még a kocsonya csontnak is nagy jelentőséget tulajdonítottak, s úgy vélték sokfelé, hogy az udvarra zimankós téli estén kitett kocsonyacsontot ha a kutya reggelre elviszi, akkor bizony erősen kilátásban van a lakodalom az új esztendőben.

 • Töltött káposzta mangalicából

A savanyú káposztát jól bevált helyről, Kárpáti Renáta vecsési őstermelőtől vásároljuk. A mangalicát, pedig Kovács Tamás válogatja nekünk, aki sokáig a Szomor Farm húsüzemének vezetője volt és jól ismeri a hazai mangalica tenyésztőket. Klasszikus recept szerint készül, családunk kedvence!

 • Egészben sült pecsenyekacsa, burgonyapüré, szilva chutney, jus (2-3 főnek)

Amennyiben szeretnéd elkápráztatni családod nem hiányozhat a karácsonyi asztalról Sipos András séfünk csodálatos sült kacsája. Az ételt a körettekkel együtt úgy készítettük elő, hogy már csak a befejező mozzanatokat kelljen elvégezni otthon, amelyet pontos instrukciókkal teszünk bombabiztossá. Így garantáljuk, hogy fantasztikus, frissen sült étel élményében lesz részed. A nyers kacsa súlya 1,9-2,1 kg.

Hegedűs Jen cukrász séfünk desszertjei:

Kóstold meg Hegedűs Jen cukrász séfünk fantasztikus karácsonyi desszertjeit. Jen Budapest legmagasabb szintű helyein szerezte korábbi tapasztalatait, úgy mint Costes Downtown, Beefbar, Olimpia. Garantáljuk, hogy desszertjeink megédesítik az ünnepi asztalt.

 • Diós, Mákos Bejgli (500gr)
 • Gyümölcskenyér (500gr) 
 • Flódni (500gr)
 • Zserbó (500gr)

RENDELÉS és ÁTVÉTEL

 1. Rendelés leadása telefonon, emailen, honlapon december 20-ig
 2. Átvétel helyének megadása: Mandragóra étterem vagy Budaörs
 3. A csomagok december 23-án lehet átvenni az étteremben 11-19 óráig, Budaörsön előre egyeztetett időpontban